Автоматично рестартиране на компютър.
Автоматично рестартиране на компютър.
Вече няколко пъти се среща проблем от рода на: "компютъра на телефонната централа не приема разговори и след рестарт се оправи". Има и други случаи, когато проблем на "успал" се компютър са се оправяли след неговото рестартиране. Тук ще постна два линка към програми, които рестартират компютъра при определени условия.
AutoShutdown Pro 425 (full) + crack
Soft193 Switch Off - 30 days trial
AutoShutdown Pro 425 (full) + crack
Soft193 Switch Off - 30 days trial
-
- Регистриран: 09-11-2004 19:52
- Име: Детелин Илиев
- Контакти:
Супер идея, но при нашата работа наличието на Уиндоус (особено когато има отделен компютър за тел. централа) не е много често срещано явление. Та идеята ми е следната: не може ли да се направи нещо по въпроса да се "вгради" такава опция в тел.ехе за автоматичен рестарт при определени условия или в определено време, че имам тук един доста проблемен обект с тел. централа?
Подкрепям detelin. За пример мога да дам Х-л Ледени Ангели, които от време на време ме питат "къде са ми разговорите от последните 2 месеца?". Още никой не съм застрелял за такъв "умен" въпрос, но предпочитам да си работи както си е сега - с работна станция, без windows . А те нещо май не разбират от "Ако в този списък не пише TEL, рестартирайте малкото бяло pc в шкафа" ...
Сложно ли е tel.exe да се направи на 1-2 часа без разговори да рестартира PC (с надеждата, че буфера на централата няма да се препълни за периода) ? И ако се направи - ще работи ли при разпадане на мрежата по някаква причина (забелязал съм, че другите модули отказват да login ако мигне суича) ?
ПС браво за tel2.exe ! Специални благодарности на Добри и Палигоров за съдействието
Сложно ли е tel.exe да се направи на 1-2 часа без разговори да рестартира PC (с надеждата, че буфера на централата няма да се препълни за периода) ? И ако се направи - ще работи ли при разпадане на мрежата по някаква причина (забелязал съм, че другите модули отказват да login ако мигне суича) ?
ПС браво за tel2.exe ! Специални благодарности на Добри и Палигоров за съдействието
Все пак е добре да се пробваш първо с тел2. По този начин няма да се доработва нищо. А и както и да го гледаш, едно презареждане за 2 мин (например на 2 часа) е съвсем нормално.detelin написа:Не мисля, че е удачно да се ползва тел2, защото поне там където аз съм слагал комютри само за телефонните разговори докато се зареди уиндоуса, ако компютъра е насторен да се рестартира през час, няма да има време да се логне до следващия рестарт