Проблем с DOS - работна станция на Novell сървър

Въпроси, мнения и предложения свързани с модула.
Отговори
Потребителски аватар
stoar08
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев

Проблем с DOS - работна станция на Novell сървър

Мнение от stoar08 » 04-07-2005 08:06

Имахме сериозен проблем с 1 мрежа под WIn 98 SE и за това я преместихме на Novell.Проблемът е, че работната станция,която остана под DOS 7.1(тъй като се ползва само за програмта),се бави много.На другият компютър(който все още е под Win 98 SE) работи повече от идеално.Ще съм благодарен на всякакви идеи, тъй като забавянето е доста сериозно(операции, които не виждам на windows-кото работно место, се правят по 5-10 секунди на другата машина).За коректност на въпроса считам за редно да кажа, че станцията е боклук:)(к6-2 350MHz с дъно Zida TX98, ако съм го разпознал правилно),а DOS 7.10 съм инсталирал от ISO файлче от http://www.data.bg, като съм изключил всички ненужни"гъдели".

rad
Регистриран: 12-11-2004 10:48
Име: инж. Рад Площаков
Контакти:

Това по-скоро ми мирише на хардуерен проблем

Мнение от rad » 04-07-2005 08:57

Това по-скоро ми мирише на хардуерен проблем. Няколко уточняващи въпроса:
1.Със същата мрежова карта ли се "дънеше" под WIN98:
1.1 ako "Да"- "мини" я с конфигуриращата програма, ако пак се дъни-пробвай с друга
1.2 ако "Не":
- огледай дъното за "надути" кондензатори:
1.2.1 - ако "Да" -смени ги, или по-добре продай на човека едно "секънд хендче"
1.2.2 - ако "Не" -пробвай с друга версия на ODI драйвера за мрежовата платка(обикновенно става с по-нов, но съм имал случаи, когато по-стари са сработвали)
2.Защо не използуваш:
http://www.unrealsoft.net/updates/dos - Bootdisk DOS 7.10.exe плюс
http://www.unrealsoft.net/updates/novell/nwclient.rar
Пробвано е - работят

Потребителски аватар
stoar08

Мнение от stoar08 » 04-07-2005 15:21

Много благодаря.И без друго си търся повод да сменя оная "щайга".Ползвам онзи DOS защото си прави всички необходими подробности и аз само пиша "lsl ....".Има 1 обект, в който работят 2 отделни SHOP-а на 1 сървър и там единия компютър е по този начин, а не са се оплакали.Днеска отивам да сменям машината:).

Потребителски аватар
stoar08

Мнение от stoar08 » 04-07-2005 19:16

Придобивам усещането, че съм адски некъдърен.Искам само да кажа, че с DOS 7.1 ot unrealsoft.net върви неподходящ Share.exe.всичко беше идеално, но share.exe каза, че е за друга версия.В момента е на format c:/s(минимум системни файлчета)6.2 и пак има същият проблем.Замислям се дали да не инсталирам windows 98 SE.Сложих и фирмена машина(Compaq), но няма никаква разлика в скоростта.Приемам всякакви идеи(дори и скачане от 10 етаж, ако ще помогне:)).

Потребителски аватар
scooter_nick
Регистриран: 05-11-2004 16:11
Контакти:

Ето така го правя навсякъде и върви

Мнение от scooter_nick » 04-07-2005 19:33

Ето така го правя навсякъде и върви:
Autoexec.bat
@echo off
set unreal=uNIK v265
path c:\util;c:\nwclient;c:\nu;c:\dos;
ncc /fast
lh share
lh lsl
lh driver za lan (naprimer rtsodi)
lh ipxodi
vlm
login user
cd data\xxxxx
call start
goto end

:end
logout
pause .
reboot

Config.sys
numlock=off
FILES0
DEVICE=C:\DOS\HIMEM.SYS
DEVICE=C:\DOS\SETVER.EXE
DOS=HIGH,UMB

Да заредиш himem.sys е напълно достатъчно за да ти върви всичко нормално бързо. Share.exe го иска програмата когато е в мрежа, а самия Share.exe мрънка за некоректна версия на DOS, ако не заредиш setver.exe. Share.exe и setver.exe ги има в секцията за download на сървъра.
В config.sys съм орязал няколко от настройките за DOS, които съм виждал други да използват, защото не са ми били ясни и не съм знаел какво правят. Пак повтарям, дори така работи чудесно. Ако не можеш да се оправиш, обади се за да не се мотаме чрез форума.

Потребителски аватар
stoar08

Мнение от stoar08 » 04-07-2005 19:52

Много благодаря.Утре не мога, но в сряда ще направя всичко възможно да опитам дали ще се оправят нещата.

Отговори