Тест цена
-
- Регистриран: 08-11-2004 15:37
- Име: Борислава Николова
- Контакти:
Тест цена
1. Може ли да се направи да има бутон или клавишна комбинация, с която маркирайки дадения артикул с баркода или вътрешния му код да изписва продажната цена и наличното в момента количество. По този начин би се избегнало (при досегашните проби става така) натискането на знак минус, който от своя страна влиза в справка сторниране.
Дали съм разбрал правилно?! Искаш при маркиране на продукт с баркод четеца, той да не минава като маркиран продукт, а само да изпише цената му и наличното му количество. Или нещо като тестово маркиране на продукта без да минава в прозореца за мариране. И това само с цел проверка на цена???
Безизходно положение няма. Това е пауза между две хрумвания!
-
- Контакти:
Да правилно си разбрал. Оказа се, че в обектите ползват доста този вариант. Единия начин да проверят количествата е като минат продукта чрез четеца и после натиснат знак минус. Това влиза в справка сторниране и после почват въпросите, ама защо и как?
А втория е чрез операция доставка да тестват артикул, съответно после може да се случи да забравят че е там, да оставят доставката във временната база и да ми казват, че "... аз го извадих със знак минус, но той си остана там само като цена, а когато излязох и си записах доставката ми увеличи и количествата в склада....".
А втория е чрез операция доставка да тестват артикул, съответно после може да се случи да забравят че е там, да оставят доставката във временната база и да ми казват, че "... аз го извадих със знак минус, но той си остана там само като цена, а когато излязох и си записах доставката ми увеличи и количествата в склада....".
Не е въпроса във виждане на наличното количество, а намирането на продукта в списъка чрез баркод четеца, така че да не маркитра една бройка веднага след намирането. Например: Отваряш прозорец за въвеждане на баркод с Alt+F12 при написване на кода или маркирането му, да намира продуката в списъка и да не отмята веднага една бройка в полето за маркйрани продукти, с цел да може да се види продажната цена, без да се налага натискане на бутона минус. Правилно ли съм се ориентирал?!!Пак обръщам внимание на правата на операторите. Там има това: "Вижда наличното количество при продажба". То е направено точно за това. Пробвай го и ако не върши работа, кажи защо.
Безизходно положение няма. Това е пауза между две хрумвания!
-
- Контакти:
За опцията "вижда наличното количество при продажба", знам че я има, но показвайи справка сторниране на собствениците те направо , заради натискания знак минус. Даже собственичката на магазина, казва, че тя сама е карала продавачките да маркират даденото нещо, за да проверят наличността в момента, но се замисли дали толкова пъти е ставало това, колкото знака минус имаше в справката.
Не знам дали това е най - оптималния вариант, но имам и други подобни случаи и то водещи до грешно въвеждани количества. Искайки да види продажната цена и наличното количество да си вадят тази справка от операция доставки - и да забравят, че са го маркирали там, което естествено води до увеличаване на складовата наличност и разсъждения от типа, че компютъра не смятал вярно.
Не знам дали това е най - оптималния вариант, но имам и други подобни случаи и то водещи до грешно въвеждани количества. Искайки да види продажната цена и наличното количество да си вадят тази справка от операция доставки - и да забравят, че са го маркирали там, което естествено води до увеличаване на складовата наличност и разсъждения от типа, че компютъра не смятал вярно.
Ми Боби аз си решавам този проблем.... много лесно и готино )
Предлагам им ,на клиентите де да направим код за достъп. Примерно "пробен" и тн. Нека проверяват цените само с него, така няма да има излишни "-" само реални цъкания. Пък ако се правят на тарикати продавачите да ползват кода за продажби то си пише на Оборот по оператори 8)
Предлагам им ,на клиентите де да направим код за достъп. Примерно "пробен" и тн. Нека проверяват цените само с него, така няма да има излишни "-" само реални цъкания. Пък ако се правят на тарикати продавачите да ползват кода за продажби то си пише на Оборот по оператори 8)