Един клиент ми върна баркод-четец (малко по-скъпо USB CCD) с оплакването, че не работи.
В notepad и диалозите за въвеждане на баркод/серийни номера нямам проблем, но нито в доставки, нито в продажби има реакция от страна на програмата.
Понеже четеца е работил в обекта около 2-3 години предполагам, че има нещо в някоя нова версия ...
Клавиатурните баркодчетци в последната версия
Клавиатурните баркодчетци в последната версия
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
-
- Регистриран: 08-11-2004 16:57
- Име: Слав Димитров
- Контакти:
Re: Клавиатурните баркодчетци в последната версия
Не е само при теб, само че при мен е малко разграничено. На компютъра в офиса се сканират стоките при доставка. От известно време насам се набират ръчно. Аз също мислех, че проблемът е в четеца, но след като размених с една от касите устройствата ефекта продължи. Не можах да установя от какво точно става, защото и на двете каси проблем няма, без значение от четеца, а само в офиса никой не работи... в notepad всичко си изглежда в час. Пробвал съм с доста нови версии - ефект няма!
-
- Регистриран: 12-11-2004 10:48
- Име: инж. Рад Площаков
- Контакти:
Тези четци "набиват" ли си CR, LF след прочетения стринг (вижда се като нов ред в Notepad)?
Или се виждат шестнайсетични ОD 0A, след цифрите на баркода (при запис на файла от Notepad).
Или се виждат шестнайсетични ОD 0A, след цифрите на баркода (при запис на файла от Notepad).
-
- Регистриран: 08-11-2004 16:57
- Име: Слав Димитров
- Контакти:
Както вече споменах всичките са настроени по един и същи начин и работят на всякъде освен на компютъра в офиса... Спря да работи изведнъж без нищо!
P.S. Рад, бях ти звънял точно на теб за този проблем, ако се сещаш преди дълго време...
P.S. Рад, бях ти звънял точно на теб за този проблем, ако се сещаш преди дълго време...
-
- Регистриран: 12-11-2004 10:48
- Име: инж. Рад Площаков
- Контакти:
Да, чувахме се, но не си спомням измислихме ли решение за "твоя" случай .
При мен подобен случай се беше получил , като баркод четеца по някаква причина си беше взел настройки без CR, LF! Решението беше:
- като му ги "сетнах" (CR, LF) - оправи се!!!
И по тази причина ви разпитвам - какво е положението, но и от новия ти пост - пак не разбрах.
При мен подобен случай се беше получил , като баркод четеца по някаква причина си беше взел настройки без CR, LF! Решението беше:
- като му ги "сетнах" (CR, LF) - оправи се!!!
И по тази причина ви разпитвам - какво е положението, но и от новия ти пост - пак не разбрах.
В notepad моя слага нов ред (което не е длъжно да е CR+LF и може да е само едното), но ми звучи малко вероятно да се е пренастроил от нищото. Ще се опитам да му намеря книжка да го препрограмирам ...
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...