Баркод четеца не чете в операция продажби
- scooter_nick
- Регистриран: 05-11-2004 16:11
- Контакти:
Баркод четеца не чете в операция продажби
Имам обект, в който през 5 дена баркод четеца спира да чете в операция продажби! В конфигурация на продукти и в доставка работи, само в продажби не ще. Досега го оправях като местех базата на Shop-а от една директория в друга - странно, но помага. Днес се заиграх малко повече и установих, че е достатъчно да копирам файла keys.log някъде другаде, после да го върна обратно и нещата се оправят. Изтриването на keys.log върши същата работа. Алекс, като се върнеш на работа ще трябва да го погледнеш това нещо. Дотогава весело изкарване на морето 8)
Аз имам по-странен проблем с баркод-четец Metrologic 9520.Чете перфектно, но от време на време(колкото да пречи на работата:)) губи по някой знак и магазинерките гледат на кръв:).Интересното е, че е само на 1 вид PC(Micron).Ако някой може да каже как да си оправя щайгата ще съм адски благодарен(за сега сме сменили 1 четец с друг модел, но имам още 1 такава щайга, пък и ме е страх да не се случи пак с друго PC).Принципно трябва да пускам другата щайга до 10 дни, но ако не се намери решние просто ще оставя този четец за окраса, до следващия обек:).
Той е много красивичък(а аз си падам по такъв род украси:)).Но :kondev написа:към sapfir - ако четеца ти не е гаранционен, мисля че ще си го имаш за украса
1 Четеца го вадя от кутията и дава проблема още при първия работен час:)
2 Това ми е втори такъв случай
3 И тук като е на друго PC четеца си работи идеално:)
Затова питах дали някой има идеи(приемам и "Помоли щайгата да работи" за идея:)).
Не е болка за умиране(обекти за сега има), но ще съм благодарен на някакво просветление(поне да не го гледам като теле, а да знам от къде е проблемът точно).
- scooter_nick
- Контакти:
Единия да не е Митко Давидов
При Митко Давидов ми се оплакваха, че баркод четеца на компютъра от към стъклото понякога изписква все едно е прочел, но нищо не чете. Последно размених местата на двата баркодчетеца (преди около две седмици) за да хванем дали е от тях или от компютъра. Не знам какво стана обаче, скоро не съм пазарувал там
- scooter_nick
- Контакти:
Баркода не чете в конфигурация на продукти
Може би това е за друга тема, но нали се заприказвахме за баркодчетци - в два обекта ми се случва баркодчетеца да не чете нормално в конфигурация на продукти (всъщност изобщо не чете или отваря съвсем друг продукт). Последно такова нещо го оправих като включих използване на кодове за продуктите от глобална (беше изключено), прещраках с F12 от продукти по кодове и обратно и пак изключих кодовете от глобална - ако щете вярвайте - оправи се!
- scooter_nick
- Контакти:
Моля да качите актуализацията на сървъра.
Моля да качите версията с изключения keys.log на сървъра, за да мога да я сложа. Иначе след около два дни баркод четеца пак ще спре, а клиента започва да губи търпение (това става вече около 5 пъти там).