Четене на кирилица с Edit под WinXP
- scooter_nick
- Регистриран: 05-11-2004 16:11
- Контакти:
Четене на кирилица с Edit под WinXP
Когато отворя някой текстов файл със съдържание на кирилица, с Edit или друг досовски текстов редактор има символи, които са ми некирилизирани (това през cmd конзолата). Пробвал съм с една две кирилизиращи програмки, но без успех. Ако някой знае решение на този проблем ще ми спести излишни акробатики при четене на такива файлове . Благодаря.
- scooter_nick
- Контакти:
Това съм го правил.
Това съм го правил много пъти. Редувал съм комбинации screen, full screen - не помага.
- scooter_nick
- Контакти:
При мен и това не помага
Пробвал съм и със ck и с bds. И двете не вършат работа. Даже ако стартирам ck в прозорец на конзолата и после премина на full screen или го стартирам направо когато съм на full screen редовете ми стават двойни и вече нищо не се чете. Единствения кирилизатор, който съм виждал да кирилизира нормално под WinXP е cyrdrv. Така и не намерих от къде да си го сваля. Иначе го раздават от НОИ заедно с тяхната глупава програмка RO2004 ама така и не си го копирах.
Ми отдели 1-2 мин на http://www.data.bg:).Там го има в избобилие:)
Re: При мен и това не помага
Натискаш двата шифта едновременно 1-2 пъти и се оправя.scooter_nick написа:.... когато съм на full screen редовете ми стават двойни и вече нищо не се чете.....
- scooter_nick
- Контакти:
Благодаря
Това с двата шифта свърши чудесна работа. Заредих ck, омаза редовете, натиснах двата шифта веднъж, оправиха се редовете, но символите останах некирилизирани. След второто натискане на двата шифта текста стана на кирилица и се чете чудесно.
Благодаря
Благодаря