Помогнете на един начинаещ!
Помогнете на един начинаещ!
От около година ползвам Novell 3.12, но ми се скапа единия диск на сървъра и сега си инсталирах 4.2 на нов диск. Въпросът ми е, че искам да вляза и да администрирам сървъра от клиентска машина, която работи под ХР, но като стартирам netadmin в DOS режим ми казва, че не съм се логнал в Directory services.
Тъй като диска с третият ми том е здрав и читав, искам да го маунтна към новия сървър, но за целта трябва да създам нов USER с ограничени права.
Ще съм Ви благодарен, ако ми помогнете!
Тъй като диска с третият ми том е здрав и читав, искам да го маунтна към новия сървър, но за целта трябва да създам нов USER с ограничени права.
Ще съм Ви благодарен, ако ми помогнете!
Предполагам си моунтал сървъра на клиентската машина, но защо не опиташ в дос промта, в login директорията да дадеш "login admin"?
Другия вариянт е да си инсталираш клиента на Новел, ако не си го направил, защото този на MS понякога прави мизерии. Ако имаш този клиент от стария сървър може да го преинсталираш (при инсталация имаше нещо, което се интересуваше дали си с <> NW 4).
Дано съм помогнал
Другия вариянт е да си инсталираш клиента на Новел, ако не си го направил, защото този на MS понякога прави мизерии. Ако имаш този клиент от стария сървър може да го преинсталираш (при инсталация имаше нещо, което се интересуваше дали си с <> NW 4).
Дано съм помогнал
- alex
- Site Admin
- Регистриран: 02-11-2004 14:26
- Име: Александър Димитров
- Контакти:
Опитай с едно от двете:
- инсталирай си Novell Clinet for Windows от http://www.novell.com и след това това опитай чрез него.
или
- ползвай програмите (syscon.exe, и т.н.) от public папкта от Novell 3, t.e. копирай си public (от Novell 3) като sys:public3 (във волума на Novell 4). прави си юзери по стария начин.
- инсталирай си Novell Clinet for Windows от http://www.novell.com и след това това опитай чрез него.
или
- ползвай програмите (syscon.exe, и т.н.) от public папкта от Novell 3, t.e. копирай си public (от Novell 3) като sys:public3 (във волума на Novell 4). прави си юзери по стария начин.
чрез: load long.namКак да укажа за даден том да могат да се използват дълги имена на файлове и директории?
-
- Регистриран: 12-11-2004 10:48
- Име: инж. Рад Площаков
- Контакти:
Пробвай:
Пробвай да напишеш от конзолата на Novell сървъра:
(след LOAD LONG.NAM)
ADD NAME SPACE LONG TO VOLUME {NAME}
Където {NAME} е името на "другия том",
ако сработи, добави реда в Autoexec.ncf.
8)
(след LOAD LONG.NAM)
ADD NAME SPACE LONG TO VOLUME {NAME}
Където {NAME} е името на "другия том",
ако сработи, добави реда в Autoexec.ncf.
8)
-
- Регистриран: 08-11-2004 16:57
- Име: Слав Димитров
- Контакти:
При инсталирането на новелския клиент имаш 2 варианта на инсталиране
1. typical
2. custom
Ако избереш вторият вариант ще те попита инсталатора за начин, по който да си комуникираш с новела а именно:
1. bindery
2. NDS
В единият случей се използва когато новел-а е стара версия (3.х) а в другият когато е по горна версия. Проблемът е в това, че при настройки по сървър-а не всичко, което се прави на машината се изпълнява от сървър-а като операции.
1. typical
2. custom
Ако избереш вторият вариант ще те попита инсталатора за начин, по който да си комуникираш с новела а именно:
1. bindery
2. NDS
В единият случей се използва когато новел-а е стара версия (3.х) а в другият когато е по горна версия. Проблемът е в това, че при настройки по сървър-а не всичко, което се прави на машината се изпълнява от сървър-а като операции.