"И що тъй?" - Ами ...по повод adsl, заради който съм на прага на съдебен иск към BTC. Работата е там, че от както преподписахме договор за преминаване от 512kpbs към 2Mbps, интернета рязко се влоши. Да не говорим, че и в добрите си времена не минава границата от 1Mbit, наблюдение, което имам и при други клиенти на услугата (които имат само 1 pc за итнернет, нямат рутер зад модема и т.н.).
Целта на темата е да видя дали има други, които споделят моите наблюдения и ако стигна наистина до по-сериозни стъпки да мога да предложа повече материал пред началниците на компанията, когато ги питам "що така бе, Миме?"
BTC - Dissconnecting people
-
- Регистриран: 08-11-2004 16:57
- Име: Слав Димитров
- Контакти:
Виж сега бате. По принцип АДСЛ-а не е гарантирана услуга и за това не можеш да виниш или отправиш иск към НИКОГО! Дори и 2кб/с да ти пуснат нет и на тях трябва да се радваш. Достъпът до интернет не е гарантиран (т.е. може да си пише CONNECTED на модема и пак да нямаш нет...) сори...но в крайна сметка това с БТК. Незнам какво очакваш от тях да направят... Не си единственият...
-
- Регистриран: 12-11-2004 10:48
- Име: инж. Рад Площаков
- Контакти:
Адвокати
Те сигурно могат да си наемат по-скъпи адвокати, но понеже собственниците им са бачкали и навънка(там дето наистина ще ги осъдят), най-вероятно предварително са огледали нещата. Какво имам предвид:
-важно е да се знае български и да се чете внимателно, не рекламния надпис, а възможно най-дребния шрифт
-Слав е прав! Някъде сигурно пише ДО 2Mbps(курсивът -мой), което юридически им позволява да ти "дават" нет от 0 до 2Mbps и ти да неможеш и копче да им кажеш!
-ако прегледаш старият договор, сигурно там е имало упомената долна граница различна от 0Mbps, а в този няма
-ако горното твърдение не е вярно, значи в Самоков просто е сработил по-общия икономически закон на монопола - ко'т ти дам -туй и на к'ват си искам цена!
А попринцип от Коледа насам нета им е зле - по едно време и мейл сървърите им чак не работеха! Заради тях по празниците съм прекарал поне няколко часа в телефонни разговори - кой на кого е/не е пратил мейл и кой кога ще го(няма даго) получи.
-важно е да се знае български и да се чете внимателно, не рекламния надпис, а възможно най-дребния шрифт
-Слав е прав! Някъде сигурно пише ДО 2Mbps(курсивът -мой), което юридически им позволява да ти "дават" нет от 0 до 2Mbps и ти да неможеш и копче да им кажеш!
-ако прегледаш старият договор, сигурно там е имало упомената долна граница различна от 0Mbps, а в този няма
-ако горното твърдение не е вярно, значи в Самоков просто е сработил по-общия икономически закон на монопола - ко'т ти дам -туй и на к'ват си искам цена!
А попринцип от Коледа насам нета им е зле - по едно време и мейл сървърите им чак не работеха! Заради тях по празниците съм прекарал поне няколко часа в телефонни разговори - кой на кого е/не е пратил мейл и кой кога ще го(няма даго) получи.
-
- Регистриран: 12-11-2004 10:48
- Име: инж. Рад Площаков
- Контакти:
не исках да те поощрявам....
Неисках да те поощрявам, да си губиш времето, в борба с вятърни мелници, но от друга страна.......Дон Кихот и досега го споменават......